Постачальник послуг з холодного водопостачання та водовідведення у Київській області попередив про наміри переглянути тарифи на холодне водопостачання та водовідведення. Про це повідомляє сайт Немішаївської селищної ради.

Так, КП “Микуличі” повідомило про необхідність введення в дію нових тарифів на послуги централізованого постачання холодної води та водовідведення з 1 серпня 2024 року для бюджетних установ, організацій та населення.

Пропонують встановити наступні тарифи:

Зазначається, що до I групи споживачів відносять населення, до II - бюджетні організації, до III - інших споживачів. Зараз для населення діють наступні тарифи:

  • 34,5 гривні за кубометр - централізоване водопостачання,
  • 36,1 гривні за кубометр - централізоване водовідведення.

Зауваження та пропозиції щодо запропонованих тарифів приймають у письмовій формі до 14 липня.

На підприємстві пояснили, що діяльність з надання послуг тривалий час є збитковою, а фінансовий стан підприємства ставить під загрозу належне виконання функцій та стале забезпечення послугами споживачів.

“За відсутності фінансової можливості, підприємством майже не виконуються планово-попереджувальні ремонти обладнання, також не проводяться роботи по капітальному ремонту та заміні аварійних мереж”, - йдеться у повідомленні КП.

Серед причин такої ситуації називають різницю в тарифі, закладену на споживання електроенергії, що необхідна для забезпечення роботи артезіанських свердловин та КНС.

Також відомо: У Вишгороді мають намір підвищити на 27% тарифи на водопостачання