Про це стало відомо зі відеозвернення міського голови Вишгорода Олексія Момота на сторінці в соцмережі Facebook.

Мер Вишгорода оприлюднив відеозвернення, де заявив про наміри підвищити тарифи на водопостачання для містян. Наразі тариф (водопостачання + водовідведення) складає 48 гривень за кубічний метр. За словами Олексія Момота, тариф має зрости до 61 гривні, або приблизно на 27%.

Міський голова пояснює необхідність підвищення тарифів наступними чинниками: підвищення тарифу на електропостачання майже на 20% та підвищення послуг "Київводоканалу" (Стоки від Вишгородського МКП "Водоканал" приймає столичне підприємство). Як повідомив мер Вишгорода, "Київводоканал" значно підвищив вартість обробки води із вмістом шкідливих речовин – таких як амоній, фосфати та інші.

Олексій Момот зазначив, що наразі опрацьовується питання щодо компенсації частини тарифу коштом міського бюджету. За його словами, йдеться приблизно про 50 відсотків від розміру підвищення. Крім того, мер Вишгорода нагадав, що борг містян за послуги місцевого водоканалу складає приблизно 15-16 млн гривень.

Нагадаємо, що востаннє у Вишгороді тарифи на водопостачання були суттєво підвищені 1 січня 2022 року. Ціна зросла з 39 до 48 гривень за метр кубічний за водопостачання та водовідведення. Тоді місцева влада заявляла, що причинами підвищення тарифу є майже ті ж самі чинники – підвищення тарифу на електропостачання та підвищення вартості послуг "Київводоканалу".

Зазначимо, що, згідно з даними на офіційному сайті МКП "Водоканал", тарифи на водопостачання у Вишгороді підвищуються кожен рік (принаймні з 2015 року), а іноді – і двічі на рік.