Про це під час прес-брифінгу розповів директор структурного підрозділу “Енергозбут” комунального підприємства “Київтеплоенерго” Костянтин Лопатін. Про це пише "Комерсант український".

Лопатін наголосив, що це елітні будинки, тобто власники мають можливість і повинні в першу чергу здійснювати оплату за спожиті послуги.

Є будинок в центрі міста на бульварі Лесі Українки. Загальна заборгованість мешканців цього будинку за надані нами послуги становить 1 млн 650 тис грн. І майже 90% квартир в цьому будинку мають заборгованість. Максимальна сума заборгованості по квартирі в цьому будинку – майже півмільйона грн”

Окрім цього будинку є ще будинок на вул. Січових Стрільців, де загальна заборгованість власників квартир складає 1 млн 300 тис. грн.

“Це також новий будинок, максимальна сума заборгованості по одній квартирі складає майже 100 тис. грн. Слід розуміти, що люди, які не в змозі сплачувати за комунальні послуги, не володіють нерухомістю у подібних будинках. Це не житло економ класу”

Читайте також: Печерський район Києва найбільше заборгував за комунальні послуги

Як повідомлялось раніше, загальна сумарна заборгованість киян за надані “Київтеплоенерго” послуги складає понад 6,5 млрд грн.

Заборгованість власників житла у столиці перед “Київводоканалом” трохи менша – понад 1 млрд 200 млн грн. Однак як розповів під час брифінгу Валерій Люлін, директор Розрахункового департаменту ПрАТ “АК “Київводоканал”, для підприємства ця цифра критична, бо тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення не змінювалися з 2021 року.