Про це повідомляє Слідство.Інфо.

OSINT-аналітики «Molfar» ідентифікували російських військових, які, ймовірно, брали участь в ракетній атаці на Київ та Україну — зокрема, військових з в/ч 33310 з «Шайковки». Журналісти «Слідства.Інфо» зателефонували всім встановленим росіянам, але слухавку підняв лише один — Биков Міхаїл Вячеславович.

На запитання журналістів про те, чи брав чоловік участь у ракетному обстрілі столиці, він відповів, що не може розповідати всі подробиці, а згодом додав, що це «була ракета ППО».

Того ж дня Служба безпеки України опублікувала інформацію про те, що РФ ударила по «Охматдиту» ракетою «Х-101». Зокрема, було опубліковано знімок уламка корпуса задньої частини ракети Х-101 з серійним номером та частина руля цієї ж ракети.

Читайте також: Спеціалісти ідентифікували понад 30 частин та уламків ракети після удару по Охматдиту

Від власних джерел журналісти «Слідства.Інфо» дізналися, що це фрагмент обшивки двигуна «ТРДД-50А» до стратегічної авіаційної ракети «Х-101», рік виробництва — 2023.

Наразі Росія всіляко намагається зняти з себе відповідальність за ракетний удар по дитячій лікарні «Охматдит», заявляючи, що це українська ППО винна у трагедії. Однак у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) йдеться, що у лікарню влучила саме російська «Х-101».

Крім того, газета Financial Times повідомляє, що російська ракета «Х-101» базується на компонентах західного виробництва, що свідчить про успішний обхід санкцій з боку Росії.