Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

За його даними, внаслідок російської атаки на цій локації двоє людей загинули (раніше повідомлялось, що це дорослі, одна з жертв – лікарка), за медичною допомогою звернулися 32 поранених. Госпіталізовано з травмами 8 дітей.

Загалом станом на зараз у Києві внаслідок російських ударів 8 липня загинули 29 людей, серед яких 4 дитини, та 117 людей постраждали, з них – 10 дітей.


Вранці 8 липня російські війська завдали масованого удару по Україні. Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит» у Києві. Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко.

СБУ кваліфікувала удар РФ по Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» як воєнний злочин і відкрила за даним фактом кримінальне провадження. За попередніми даними слідства, для вогневого ураження медустанови сили РФ застосували стратегічну крилату ракету Х-101.

Читайте також: 94 дитини із "Охматдиту" перевели в інші медзаклади, у стаціонарах перебувають 57 постраждалих через ракетну атаку росії