Інцидент стався близько 3:27 ранку на восьмому поверсі. За попередніми даними, 35-річний власник квартири поставив заряджатися павербанк, який вибухнув і спричинив пожежу. Чоловік отримав незначні опіки руки.

Пожежу швидко ліквідували працівники ДСНС, але житлове приміщення повністю вигоріло. Також пошкоджено балкон квартири на дев'ятому поверсі.

Правоохоронці наразі встановлюють всі обставини події.

23 червня о 03:27 до оперативно-диспетчерської служби Бучанського району надійшло повідомлення про пожежу у с. Софіївська Борщагівка, на вул. Боголюбова. По прибуттю, рятувальники встановили, що внаслідок вибуху в квартирі на 8-му поверсі багатоповерхового житлового будинку, сталось загорання приміщення. 38-ми річний власник квартири вийшов самостійно. Його ушпиталили з опіками в центральну районну лікарню м. Боярка. А ще двох осіб було врятовано і 8 евакуйовано під час проведення розвідки ланкою газодимозахисної служби.

Пожeжу ліквідовано о 04:47. Причина виникнення надзвичайної ситуації встановлюється. За попередніми даними, зі слів господаря, - стався вибух літієвої батареї з інвектором.