Про це Суспільному повідомила заступниця начальника відділу комунікацій головного управління Нацполіції міста Києва Анна Страшок. Активіст та волонтер Стерненко опублікував інформацію про те, що полісмен на фото - співробітник поліції Києва.

За її словами, чоловік на відео є співробітником поліції Києва, який перебував у Дніпрі у відрядженні, де брав участь у проведенні слідчих дій.

"По їх завершенню правоохоронець вийшов з приміщення на вулицю, став свідком конфліктних ситуацій між громадянами. Надалі до нього звернувся чоловік щодо скоєння злочину відносно його знайомої, у якої відібрали телефон. Співробітник поліції втрутився в інцидент", — повідомила вона.

Наразі, зазначила Анна Страшок, призначили службове розслідування для встановлення правомірності дій поліцейського.

Також вона додала, що слідчі дії, у яких брав участь правоохоронець, не мали жодного стосунку до активістів та публічних осіб, які перебували в тому ж місці та були учасниками інциденту.

Щодо того, яким чином працівник поліції Києва опинився у Дніпрі, правоохоронниця сказала, що у випадку, коли досудове розслідування здійснюється працівниками Києва, то вони за необхідності можуть перебувати у відрядженні в будь-якому місті країни.

Нагадаємо, що в поліції Дніпропетровщини зазначили, що місцеві правоохоронці не співпрацювали з Тищенко і не брали участь в проведенні обшуків.

Що відомо про інцидент

20 червня у соцмережах розповсюдили відео, зняте у Дніпрі, на якому видно, як люди в одязі кольору хакі та балаклавах на вулиці утримують чоловіка у цивільному. Вони начебто були задіяні на обшуку ботоферм разом з нардепом Миколою Тищенком.

Як повідомили у поліції Дніпропетровщини, 33-річного чоловіка у цивільному утримували невідомі особи та завдали йому тілесних ушкоджень. За даним фактом відкрито два кримінальні провадження за статтями 125 та 146 Кримінального кодексу України.

Чоловіком у цивільному виявився колишній військовослужбовець спецпідрозділу Kraken Дмитро Павлов.Це підтвердили у telegram-каналі спецпідрозділу.

Популярні новини зараз

У Голосіївському районі столиці, поруч з гуртожитками НУБІП, згоріла маршрутка №212

На Білоцерківщині, біля одного із сіл, на річці Рось, рятувальники дістали тіло потопельника

The Economist додав Київ у ТОП-10 найгірших міст світу для життя - журналісти запитали думку киян

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Тищенко про начебто причетність Павлова до ботоферм

21 червня нардеп Олексій Гончаренко запустив стрім засідання сесії Верховної Ради, під час якого задав питання Миколі Тищенку щодо інциденту в Дніпрі 20 червня.

"Він там є начальником безпеки ботоферми "Девʼяточки", яка налічує 120 кол-центрів по Україні. Він разом зі своїми хлопцями підійшов до місця, де проводились слідчі дії, і спровокував поліцейського", — відповів Тищенко, зазначивши, що має відеопідтвердження.

При цьому він заперечив, що має охорону.

Ще в мережі обговорюють помічницю Тищенка, Евеліну Андрієвську. Декілька років тому вона підтримувала російську пропаганду, звинувачуючи Україну в нібито обстрілі терористичної "днр". Також, ймовірно, вона ставала "місс днр" та була внесена до бази "Миротворець" за підтримку наративів кремля, поїздку до т.о. Криму, відвідування концертів лєпса, який підтримує вторгнення рф до України.