Завдяки скоординованим діям правоохоронців попередньо встановлено, що двоє чоловіків, віком 33 та 36 років, ретельно спланувавши вбивство журналіста, що має в Україні статус біженця.

Джерело: ОГПУ, столична прокуратура.

Встановлено, що підозрювані прибули на територію України 2 червня, перетнувши польсько-український кордон. У столиці вони орендували квартиру та придбали автомобіль. За потерпілим певний час спостерігали, вивчаючи його маршрути.

18 червня, в день скоєння злочину, один з підозрюваних підійшов до машини постраждалого, зробив постріл, а його спільник спостерігав за ситуацією навколо будинку. Після цього вони залишили місце злочину. Територію України підозрювані покинули в день скоєння замаху на умисне вбивство, перетнувши кордон України та Молдови.

Наразі їх оголошено в міжнародний розшук. Голосіївським районним судом міста Києва двом громадянам Казахстану заочно обрано запобіжні заходи – тримання під вартою. Слідство триває, вживаються заходи щодо затримання підозрюваних.

За процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури слідчими та оперативними підрозділами Головного управління Національної поліції у м. Києві повідомлено про підозру у замаху на умисне вбивство, вчиненому на замовлення та за попередньою змовою групою осіб двом громадянам Республіки Казахстан (ч. 2 ст. 15 п. п. 11, 12, ч. 2 ст. 115 КК України). Згідно законів України, їм загрожує позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України.