Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваним загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

До злочинної групи входило четверо чоловіків та одна жінка. Вони обладнали нарколабораторію у приватному будинку одного з фігурантів, потужність якої дозволяла їм виготовляти до 10 кг психотропів на тиждень. Збували «товар» гуртовими партіями, а пропонували до продажу на власному Телеграм-каналі. За вчинене їм загрожує до 12 років за ґратами з конфіскацією майна.

Викрили членів наркоугруповання слідчі Печерського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури.

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

Як повідомив начальник Печерського управління поліції Андрій Дуброва, фігурантів затримали під час збуту десяти кілограмової партії психотропів:

«Ми встановили, що до злочинної групи входило четверо чоловіків і одна жінка, віком від 30 до 56 років, а організував наркобізнес 31-річний киянин. Зловмисники обладнали потужну нарколабораторію в будинку одного з фігурантів на території Чернігівській області, де організатор та ще двоє членів групи виготовляли «Альфа-PVP» та мефедрон. Пошуком клієнтів займався особисто організатор угруповання через власний телеграм-канал, а за безпосередній збут відповідала подружня пара, які на території столиці здійснювали великі закладки – «мастер-клади». Розрахунок за товар здійснювався криптовалютою».

Під час слідчих дій поліцейські вилучили 11 кг готових до збуту психотропів, лабораторне обладнання та прекурсори. Орієнтовна вартість вилучених речовин за цінами «чорного» ринку – три мільйони гривень. Слідчі повідомили трьом членам наркоугруповання про підозру, залежно від участі у злочинній діяльності, за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2, 3 ст. 307 (Незаконне виготовлення, зберігання, перевезення, пересилання чи збут психотропних речовин);
  • ч. 2 ст. 317 (Організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення психотропних речовин або їх аналогів).

Двом з них вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Відносно ще двох фігурантів вирішується питання щодо вручення їм повідомлення про підозру. Відповідно до санкції статті статей підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось: Наркоторговці зі столиці кілька місяців удавали військових і розвозили кокаїн під час комендантської — прокуратура