У травні на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу, що проходив у Люксембурзі, брали участь двоє киян, повідомляє Федерація пауерліфтингу міста Києва.

Серед чоловіків у ваговій категорії до 105 кг виступав майстер спорту України міжнародного класу Віктор Лесковець. У присіданнях він подолав 395 кг. У жимі лежачи встановив новий світовий рекорд із результатом 325.5 кг (мала золота нагорода). У становій тязі зафіксував 312.5 кг. Із сумою триборства 1033 кг став срібним призером чемпіонату Європи, поступившись спортсмену з Данії.

«Підготовка пройшла важко, так як боліло плече. Я не міг повноцінного тренувати жим лежачи. В мене була мотивація знов встановити рекорд, тому що минулого разу мій рекорд тримався з 2018 по 2021 рік. Хотілося повернути статус рекордсмена, — розповів Віктор Лесковець у коментарі для Департаменту молоді та спорту КМДА. — Змагання пройшли, як планував. Мені майже все вдалося реалізувати. В присіданнях трохи не впорався зі штангою і спалив один підхід.

В жимі по плану вийшли на рекорд, завдяки підтримці тренера Віктора Налейкіна та команди. Завдяки ним зміг себе морально завести і впоратись з вагою. Емоцій було багато і впевненості в своїх силах з’явилось ще більше. Перед тягою я був дуже заряджений на перемогу, але не все вдалося реалізувати. Тож в сумі, на жаль, тільки 2 місце».