СБУ передала до Києво-Святошинської окружної прокуратури інформацію про те, що службові особи Київської ОВА причетні до розтрати бюджетних коштів під час виконання підрядних робіт щодо влаштування фортифікаційних споруд на території Бучанського району. Про це редакція 368.media дізналася з кримінального провадження за ч.4 ст.191 КК.

Встановлено, що 16 травня 2023 року було опубліковано державну закупівлю «Послуги з влаштування фортифікаційних споруд» з приватним підприємством «Автомагістраль» (перебуває під покровительством екскерівника «Київоблавтодору» Миколи Скоростецького) зі звітом про договір про закупівлю, укладеного без використання електронної системи закупівель на загальну суму 10,34 млн гривень.

З метою нерозшифровки місця знаходження оборонного об’єкту, на прохання керівництва 114-ї ТРО, не вказувались конкретні місця, де облаштовувалися фортифікаційні споруди в районі автодороги Київ-Чоп з обох боків. В подальшому 14 березня була проведена оплата робіт згідно з актом.

Так, у ході візуального обстеження фортифікаційних споруд, встановлено руйнування фортифікаційних споруд через опади та через відсутність ізоляції - затоплені приміщення. За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з первинною кваліфікацією, передбаченою ч. 4 ст. 191 КК.

Раніше Хрещатик з посиланням на КОВА писав, що Київщина продовжує нарощувати роботи з облаштування фортифікаційних споруд.