Джерело: КМДА, КП "Київський метрополітен", ТСН з посиланням на поліцію Києва.

КП «Київський метрополітен» оголошує тендер на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік житлового масиву Виноградар. За результатами проведеної державної експертизи та на підставі отриманого позитивного експертного звіту, очікувана вартість закупівлі становить 13 956 843 711,13 грн. Прийом пропозицій триватиме до 28 травня 2024 року.

Наразі на об’єкті будівництва метро на Виноградар побудовано правий перегінний тунель протяжністю майже 1 250 метрів від станції «Мостицька» до станції «Сирець». Крім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовані огороджувальні та деякі інші конструкції.

Детальна інформація про тендер – на електронній платформі публічних закупівель Prozorro.

У грудні 2023 року Київський метрополітен у судовому порядку розірвав договір з АТ "Київметробуд". Причина припинення дії договору — незадовільні терміни виконання підрядною організацією будівельних робіт. Також за позовом, у судовому порядку, вирішується питання щодо стягнення частини попередньої оплати, використання якої не підтверджено відповідними актами виконаних робіт.

Розкрадання будівельного майданчику метрополітену на Виноградарі стало масовим

У Києві продовжують розкрадати закинуте будівництво метро на Виноградар. Ще у січні ТСН.ua повідомляв про чоловіка, який регулярно виносить з території будівельного майданчику метал у пакеті. Місцеві мешканці кажуть, що цей "несун" "працює" тут постійно, а будівельний майданчик ніким не охороняється. Тоді у столичній поліції нам повідомили, що вже шукають зловмисника. Але схоже, що грабунок недобудованої ділянки метро став масовим. На початку квітня у соціальних мережах з’явилися фото залишків товстого кабелю, які валяються у парку недалеко від місця будівництва.

"На фото – оболонки силових кабелів товщиною в руку, які валяються у парку, неподалік будівництва. Схоже, що охорони там нема, а обладнання, що там лишилось вже не буде придатне до роботи"

Також повідомлялось, що на будівництві розтягують на метал. На відео, де чоловік виносить з території будівельного майданчику метал у пакеті, відреагували у столичній поліції та вже шукають зловмисника.

Правоохоронці повідомили, що "несун", і справді, не один.

"За фактом крадіжок на об’єкті будівництва метро на Виноградар у Києві слідчим відділом Подільського управління поліції розпочато два кримінальних провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 ст. 185 Кримінального кодексу України",

Там додають, що по одному з зазначених кримінальних проваджень, відповідно до статті 278 Кримінального процесуального кодексу України трьом особам повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 ст. 185 Кримінального кодексу України – вчинення крадіжки в умовах воєнного стану, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Популярні новини зараз

У Києві викрито чоловіка, який зберігав боєприпаси

У Києві на Солом’янці планують відремонтувати стадіон школи №3 на вул. Ушинського, 15 — на це виділять ₴34,5 млн

Волонтери показали, як себе почуває киця, яку жінка викинула з вікна 4-го поверху на Оболоні

У Чабанівській сільраді депутати саботували засідання — стало відомо чому

Показати ще

"На даний час досудове розслідування у вищевказаних кримінальних провадження триває", - зазначають правоохоронці.

На вимогу слідства у поліції поки не розголошують усіх деталей у згаданих кримінальних провадженнях.

Раніше Хрещатик повідомляв: У метро на Виноградар влили мільярди зі столичного бюджету, кількість кримінальних історій навколо нього вражає