Про це інформує поліція Києва.

Слідчі поліції Києва за оперативного супроводження Служби безпеки України м. Києва та Київської області та за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури викрили схему розкрадання коштів на реставрації Національного історико-архітектурного музею "Київська фортеця". За словами слідчого поліції Нікіти Коршака, зловмисниця, обіймаючи посаду директора музею, уклала угоду з підрядником на проведення реставраційних робіт однієї з башт фортеці за завищеними цінами:

"В ході досудового розслідування ми встановили, що порушниця підписала акти приймання виконаних робіт, у яких вартість будівельних матеріалів була значно завищена. Відтак своїми діями вона завдала збитків Національному музею на суму 868 тисяч гривень"

Слідчими, за процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури повідомлено фігурантці про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України – розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось: На Київщині так відремонтували укриття, що державі надано понад ₴0,5 млн збитків