Джерело: столична прокуратура.

«За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, обвинуваченому у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння»

"Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено на 2 місяці, до 2 червня 2024 року включно"

У прокуратурі нагадали, що судді висунуто обвинувачення за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого.

Як повідомляє “Суспільне”, за словами прокурора Михайла Доманіцького, за цей рік ризики щодо зміни запобіжного заходу не зменшилися. Тому вкотре клопотали про тримання Тандира під вартою.

“Хочу нагадати головний ризик — переховування від суду. Наявний ризик щодо незаконного впливу щодо показів свідків та експертів. Він можливий внаслідок застосування інших запобіжних заходів. Є ризик щодо перешкоджання іншим чином розгляду кримінального провадження, зокрема і впливу на потерпілу сторону. Сторона обвинувачення враховує тяжкість покарання і вважає, що жоден інший більш мʼякий запобіжний не забезпечить виконання обовʼязків”

Адвокат обвинуваченого Олег Юрченко вважає більшість ризиків безпідставними. Зокрема щодо впливу на свідків.

“Судом допитано усіх без виключення потерпілих, яким окрім критично негативного ставлення, жодних важливих подій про ДТП невідомо. Критично негативне ставлення потерпілих сформовано, як свідки самі зазначають, із засобів масової інформації. Нагадаю, що частина свідків повідомила про красу Макарівського району, спосіб приготування сосисок та овочів. Підтвердили, що Олексій Тандир не був у стані алкогольного спʼяніння. Інша частина не бачила безпосередньо ДТП”, — заявивив адвокат.

Представник потерпілої сторони Павло Теслюк на цю ремарку адвокатів підозрюваного заявив, що це спекуляції.

“Це спекуляція з боку адвокатів, адже для прикладу не всі показання свідків цитуються. Бо деякі звертали увагу, приміром, на наявність алкогольного спʼяніння у Олексія Тандира”

Раніше повідомлялось: