Джерело: активіст Дмитро Перов.

Як фастасмагоричго це не звучало, але це правда сьогоднішнього дня. Днями забудовник повісив інформаційний банер на фасад історичної будівлі на вул. Кониського, 22 (раніше - вул. Тургенєвська). Там зазначається, що 134-річний будинок для держави не має жодної історичної, архітектурної або культурної цінності. Більше того збереження історичної памʼятки - псує інвестиційний клімат та порушує права самого забудовника.

інформаційний стенд забудовника на Садибі

Перепрошую, але будівництво оцього скляного одоробла в центрі Києва порушує візуальне сприйняття вулиці, нехтує обмеженням з висотності в Центральній історичній зоні та врешті-решт не складає жодної історичної, естетичної, архітектурної цінності ані для киян, ані для всієї України!

Довідка. Будинок міщан Зеленських є останньою деревяною (обкладеною цеглою) садибою Солдатської слобідки.

Тож, створили петицію щодо збереження цього історичного будиночка. Підтримати - можна за посиланнями:

Як зазначає довідник «Весь Кіевъ» за 1906 рік - будинок на Тургенєвській, 22 початково належав Василю Маліну, а вже 1911 року перейшов до родини заможних міщан Зеленських. Родина Є. Зеленського жила тут до 1915 р. Будинок є зразком цінної історичної забудови та разом з будинком Рутковського утворює єдину просторову композицію старої вулички. Первісно він був одноповерховим, дерев’яним, далі - обкладений цеглою. Це остання дерев’яна будівля, що лишилася на вул. Тургенєвській.