Про це повідомили в ОГПУ.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора киянину повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, чоловіка дистанційно завербував кадровий співробітник 317-го розвідувального центру головного управління генштабу збройних сил рф.

Ворог давав йому різні «випробувальні» завдання. В подальшому на вимогу куратора підозрюваний під виглядом капелана мав приєднатися до українських десантників, щоб «зливати» представникам спецслужби рф інформацію про місця базування ДШВ ЗСУ та їх переміщення.

Фото 1 из 5.
Фото 2 из 5.
Фото 3 из 5.
Фото 4 из 5.
Фото 5 из 5.

Для цього він зробив собі фальшиву довідку про нібито належність до парафіян однієї з конфесій. Правоохоронці викрили чоловіка, який виявився головним спеціалістом одного із департаментів КОВА, та затримали під час проходження співбесіди для «зарахування» в ЗСУ.

Викриття відбувалося за сприяння Київської обласної військової адміністрації. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснює СБУ.