Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі, додають в столичній прокуратурі.

Днями до поліції Києва надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що її квартирант впродовж трьох місяців не з’являється в орендованому житлі та не виходить на зв'язок. Правоохоронці, з залученням аналітиків кримінального аналізу розпочали пошук зниклого чоловіка.

Як розповів керівник поліції столиці Дмитро Шумейко, правоохоронці провели низку розшукових та слідчих заходів і встановили, що до зникнення 30-річного киянина причетний його рідний батько:

«Ми з’ясували, що на початку січня син прийшов у гості до родича й під час застілля між ними розпочала сварка, під час якої чоловік вдарив сина ножем у груди. Від отриманого поранення потерпілий помер на місці. Впродовж декількох наступних днів нападник розчленовував тіло загиблого у ванній. Частину тіла він викинув у смітник, а решту – закопав у підвальному приміщенні свого гаража та залив бетоном. Під час слідчих дій у квартирі зловмисника ми вилучили документи та одяг потерпілого, а в гаражі відшукали рештки тіла загиблого. Відтак слідчі затримали 55-річного чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України».

Слідчі за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва, повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

«Наразі суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави», – додав Дмитро Шумейко.