Поліція підозрює директора київського комунального підприємства "Київавтошляхміст" у службовій недбалості.
Директор комунального підприємства з ремонту й утримання мостів і шляхів "Київавтошляхміст" Богдан Кобернюк отримав підозру.

Йому і ще одному посадовцю підприємства інкримінують службову недбалість (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу), яка призвела до збитків бюджету Києва на суму 3,5 млн грн.

Слідство вважає, що вони у 2022 році заплатили підряднику за заміну гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у Києві, не впевнившись у відповідності їх обсягів та якості виконання.

Поліція вважає, що заміна не була виконана належним чином, а отже, акти приймання виконаних робіт не можна було підписувати.

12 серпня 2022 року Київавтошляхміст уклав з ТОВ "Вдомалад" контракт вартістю 99,4 млн грн на заміну гідроізоляції на 9000 кв. м покриття десяти об'єктів, серед яких – Північний міст, Південний міст, міст через Десенку, шляхопровід на вул. Дегтярівській тощо.

Читайте також: У Києві здійснили обшуки в офісах КП "Київавтошляхміст" і підрядних організацій, залучених до ремонту Південного мосту