На Черкащині 14-річний школяр створив канал у Telegram, в якому розповсюджував порнографічний контент з неповнолітніми дітьми. Також наповнення каналу складали особисті дані підлітків. Хлопець публікував це, а потім брав гроші за видалення. На одному такому видаленні він "заробляв" від 50 до 100 гривень. Наразі його затримано, повідомляє Нацполіція Києва.

Все почалося зі звернення батьків з Черкаської області. Вони знайшли телеграм-канал, в якому побачили фото їхніх дітей та іншу особисту інформацію, в тому числі порнографічного характеру.

Занепокоєні батьки звернулися до поліції. Ті провели перевірку та виявили адміністратора - 14-річного киянина. Його затримали. На допиті хлопець зізнався, що створив канал "просто так", тому що подібних каналів уже багато, а він захотів свій особистий. За зняття компрометуючої інформації юний "бізнесмен" брав з інших дітей по 50-100 гривень. Наразі він все усвідомив та "дуже сильно вибачається".

Читайте також: Розповсюджував дитяче порно та запрошував неповнолітніх до себе — у Києві викрито зловмисника

Насправді, чисто технічно в більшості з них не йдеться саме про класичну порнографію (тобто заняття сексом). Маються на увазі, як правило, різного роду фотографії неповнолітніх з еротичним контекстом - так звані "нюдси".

Річ у тому, що значна частина української молоді починає жити досить активним статевим життям ще з підліткового віку. Тому серед юнаків та дівчат популярними є "нюдси" - ці самі еротичні фото чи відео, які кидають тим, хто подобається - своєрідний флірт. А оскільки молоді українці нерідко досить погано обізнані про цифрову безпеку, то потім такий контент "зливають" у спеціальні канали, які ведуть недоброчесні люди, подекуди навіть такі ж самі школярі. Зараз це, на жаль, досить розповсюджене явище в Україні.

Тож батькам слід уважніше слідкувати за своїми дітьми та пояснювати їм ази як кібербезпеки, так і основи здорової сексуальної поведінки. Про це ж кажуть і поліцейські.

Раніше Хрещатик писав: Розбещення дітей клієнтів і дитяче порно — правоохоронці Києва викрили спеціаліста з догляду за акваріумами