Тим, хто завітав у Музей просто неба показували, як святкували неділю перед Великим постом наші предки. Зокрема обряд «колодкування», розкажуть про традиційну страву, яку готували на Масницю, — вареники з сиром, які також можна буде продегустувати.

Киян звеселяють і весну закликають фольклорні колективи: зразковий ансамбль пісні і танцю «Яблуневий цвіт»; народний фольклорний ансамбль «Громиця»; фольклорний ансамбль «Співаниця»; дитячий фольклорний ансамбль «Промінь»; зразковий фольклорний ансамбль «Вінець»; народний аматорський фольклорно-обрядовий колектив «Придани»; народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Брикса»; аматорський фольклорний ансамбль «Великодимерські баламути», народний аматорський колектив української пісні «Берегиня».

У Національному музеї архітектури та побуту України поділилися чудовими фотографіями вчорашнього святкування. Кульмінацією було спалення опудала «Кострубатого діда», що уособлює злі сили. Але й сьогодні для відвідувачів підготували чимало цікавого.

Раніше у нашому телеграм-каналі ми показували, як святкували Масницю на ВДНГ — спалювали опудало путлєра.