У Києві група чоловіків напала на хлопця після запитання про його ставлення до ЛГБТ. Хлопець не казав, що підтримує одностатеві стосунки, а лише пояснив, що йому «байдуже, чим займаються інші люди». Про напад розповіли на сторінці правозахисної організації «ЛГБТ-центр "Наш світ"», яка вирішила надати хлопцю адвокатський супровід.
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от ЛГБТ Центр "Наш світ" 🏳️‍🌈 (@nashsvitcenter)

Правозахисники стверджують, що напад стався 8 березня в одному зі столичних парків. Вони не вказують ім’я хлопця, на якого напали, але дають його пряму мову.

Речник поліції Києва Дмитро Грищенко в коментарі hromadske підтвердив, що за цим фактом справді відкрите кримінальне провадження за статтею 125 Кримінального кодексу України, тобто за умисне легке тілесне ушкодження. Це карається штрафом до 850 гривень або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на до одного року. Правоохоронці дали потерпілому направлення на судово-медичну експертизу.

За словами хлопця, якого цитують правоохоронці, він відпочивав із друзями у парку, коли до нього підійшов невідомий із сусідньої компанії. Він запитав хлопця: «Ти підтримуєш п*дарів?». Хлопець каже, що відповів, що «йому не цікаво чим займаються інші люди», і що «кожен вирішує сам». Після цього, за словами хлопця, нападник ударив його в голову, а потім повалив на землю.

Як розповів потерпілий, далі компанія чіплялася до інших відвідувачів парку із таким самим запитанням, напавши ще на одного хлопця. На його думку, компанія належала до «певного угруповання», оскільки за пів години до нападу вони вигукували нацистські вітання.

Правоохоронці також стверджують, що поліціянти, які приїхали за викликом, побоялися затримувати нападників через те, що вони переважали у кількості. Потерпілий хлопець подав заяву про злочин на ґрунті дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації. Правозахисна організація звернулася до Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця.

Раніше Хрещатик писав: За боротьбу з росією та захист прав: у столиці нагородили лауреатів премії у сфері ЛГБТІК+