Про це повідомляють у зоозахисній організації UAnimals.

Левенят, які жили на фермі у Ясногородці, врятували у 2021 році. Через неналежні умови утримання та погане харчування у них виник рахіт і розвинувся стан стресу. Крім того, в тварин були поламані кістки та численні розтягнення.

Цар був найслабшим, мав два переломи. У Джаміля були множинні розтягнення зв'язок і сухожиль — через постійний біль у суглобах він не міг ходити"

Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, левів евакуювали до реабілітаційного центру в Бельгії. Там їх лікували. Тепер тварини повернулися на батьківщину – до Південної Африки.

"Ми дуже щасливі, що Джаміль та Цар повернулися додому. Вони подолали складний шлях, але завдяки старанням і турботі багатьох людей вони тут. Дякуємо кожній людині, яка долучилася до порятунку левів!"

Глен, менеджер організації Born Free Foundation, яка працює задля припинення експлуатації та страждань тварин, розповів, що в новій домівці Джаміль обожнює досліджувати кущі. Також він пообіцяв піклуватися про тварин, адже їхня адаптація до нового середовища проживання ще не завершилася.

Читайте також: Леви з Донеччини та Київщини знайшли новий дім у Франції