На базі центру 50 жінок, які зараз проживають на Київщині, вже змогли пройти безплатну програму «Taktion» від ГО «Так Штаб», головною метою якої є системна підтримка матерів-переселенок під час війни та під час повоєнного відновлення.

«Підтримувати матерів критично важливо, адже в їхніх руках – наше завтра. Жінки з дітьми відіграють ключову роль як архітектори змін, формуючи майбутнє своїх дітей та нації. Те, які умови життя, безпеки та розвитку вони мають, яким є їхній психологічний стан і скільки ресурсу вони вкладають у дітей, напряму впливає на майбутнє країни. Ми бачимо високу мотивацію у жінок з дітьми, вони примудряються вчити дітей, працювати та допомагати іншим одночасно. Тому ми маємо підтримувати їх і надалі», – зазначила співзасновниця ГО «Так Штаб» Ксенія Букшина.

Протягом трьох місяців у межах програми учасниці отримували якісну психологічну, ментальну, менторську та організаційну підтримку. Також вони змогли покращити навички та знання із локального демократичного врядування й жіночого лідерства, а також підсилити скіли із працевлаштування, медіаграмотності та пошуку кар’єрних можливостей.

Проєкт розробили команди аналітичного центру ГО «Інститут конструктивної журналістики і нових медіа» та гуманітарного центру ГО «Так Штаб» та розробницею програм для підтримки жінок ВПО Юлією Павловою.

Заходи відбулися в межах проєкту «Увладнення українських матерів під час війни», що реалізується ГО «Так Штаб» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Німецького фонду Маршалла Сполучених Штатів Америки.

Раніше повідомлялось: У столиці пройшла конференція у рамках проєкту про житло для ВПО