У листопаді 2022 року комунальне об’єднання «Київзеленбуд» оголосило тендер на капітальний ремонт стежок у лівій частині «Гідропарку». На конкурс подалися дві компанії та найдешевшу пропозицію «Київзеленбуд» відхилив. На закупівлю звернула увагу Держаудитслужба та знайшла порушення, які не усунули й тендер не скасували.

Попри це, на початку грудня 2022 року «Київзеленбуд» уклав угоду з фірмою «ІС БУД»на те, що вона відремонтує стежки у частині парку за майже 5 млн грн. Проте результатами цих робіт зацікавилися правоохоронці.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2022 році «Київзеленбуд» та підрядна організація уклали договір на капітальний ремонт доріжок в парку відпочинку «Гідропарк», - повідомили у Київській міській прокуратурі. - У подальшому керівник підрядної організації вніс до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо обсягів виконаних робіт. Таким чином, бюджету столиці було завдано збитків на суму понад 200 тис. грн».

Після повідомлення директору підрядної організації про підозру, він відшкодував всі збитки. Однак це не скасовує розгляд справи у суді.

«Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора підрядної організації за фактом заволодіння бюджетними коштами при виконанні робіт з ремонту в парку відпочинку «Гідропарк»»

Якщо провину керівника компанії доведуть, то йому загрожує до 8 років за ґратами із забороною обіймати посади та займатись певною діяльністю до 3 років.

Про яку фірму та якого директора говорять у прокуратурі

За даними системи публічних закупівель Prozorro, у 20022 році «Київзеленбуд» уклав угоду на ремонт стежок у «Гідропарку» із фірмою «ІС БУД». Компанія мала виконати роботи за 4 млн 998 тис. 845,52 грн.

Ремонтувати пішохідну зону можна будо б дешевше, бо інший учасник торгів пропонував виконати ці роботи за 4,5 млн грн. Однак від цієї пропозиції відмовилися.

Крім того, аудитори знайшли у закупівлі порушення та вимагали від «Київзеленбуду» скасувати тендер. Однак ці застереження комунальне об’єднання проігнорувало та, за даними казначейства, перерахувало «ІС БУД» майже 5 млн грн за ремонт. Цікаво, що у 2023 році ця компанія за ремонт тих самих стежок отримала ще 1,5 млн грн.

Судячи з копії угоди, з боку підрядника угоду з «Київзеленбуд», якою зацікавилися правоохоронці, підписував Олександр Корнійчук. За інформацією аналітичної платформи YouControl, він ставив свої підписи як керівник фірми з січня 2017 року до березня 2023 року.

Популярні новини зараз

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

₴9,7 млрд — саме стільки було виділено урядом на захист Трипільської ТЕС

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

На Фастівщині попрощаються із загиблим командиром Андрієм Невгодом

Показати ще

Нагадаємо, що у вересні 2022 року було відкрито кримінальне провадження №42022100000000499 щодо ймовірних схем із завищення вартості благоустрою зелених зон Києва.

«Досудовим розслідуванням встановлено, щодо запровадження службовими особами КО «Київзеленбуд» протиправної схеми з розкрадання державних коштів в ході реалізації програм з капітального ремонту, реконструкції, будівництва та утримання зелених насаджень, яка полягає у безпідставному наданні переваг та визначенні переможцем, за результатами проведення державних закупівель, підконтрольних суб`єктів господарювання», - йдеться в ухвалі, яка є на сайті судового реєстру.

Раніше повідомлялось, що у Києві на території Гідропарку отруїли чотирьох собак.