Про це із місця події повідомляє Суспільне.

Один із учасників акції голова спілки ветеранів Києва Олександр Ушинський, позивний "Росич". За його словами, він був сотником 40-ї сотні, був у Києві під час Революції гідності.

"18 лютого 2014 року, саме в Маріїнському парку, тут, те дерево, де я підняв перший український стяг. Щоб було видно, де вороги, а де дійсні патріоти. І за 10 років десятки тисяч кращих синів і дочок, які були на Майдані, на Революції гідності, сьогодні на жаль відійшли в інші світи", — каже Ушинський.

Ще один із тих, хто прийшов вшанувати загиблих побратимів — Андрій. Коли почалося повномаштабне вторгнення російських військ у 2022 році, одразу записався до лав армії. А до Революції гідності долучивля із 2 грудня 2014 року.

"Тоді, за добу (17 лютого 2014 р. — ред.) готувалия до мирного маршу. Вже на той час були загиблі. Було підняття духу, ніхто не усвідомлював, у що це перейде", — сказав Андрій.

Ще одна учасниця Революції Гідності, Марина Соченко, що була там з перших днів, коли були перші намети на Європейській площі.:

"Я вийшла ночувати , підмінити побратима. Вийшла Але там наметів не було, а люди збиралися на Майдані. Я почала виходити і мій старший син виходив, тоді він навчався в училищі. Зараз він воює, і воює менший син, який тоді ще маленкий був. Я виходила з етюдником. Відчувала хвилювання, якусь таку енергетику. Потім почала після нового року портрети майданівців робити. І кожне віче 18 лютого писала на Грушевського, ця картина зараз в музеї революції гідності зберігається. Я буквально писала з натури. Саму ситуацію. Портрети майданівців у наметах, потім поранених малювала. Вніч 18 провели. Ми були на Інституцькій. Чоловіка там мого поранили. Що тут бойня була (Маріїнська) ми тоді не знали. Не спокійно було, напружено. А наступної ночі повернулася, чоловік і син був на Майдані, а прийшла на ніч. Тяжка атмосфера особливо вночі було страшно. Він нахилився брати бруківку, а на нього беркут біжить . але наші хлопці погнали їх. Я була вражена тими людьми. В мене відчуття народу з'явилося, коли я вночі на тих барикадах, то відчула, що я - народ".

Раніше повідомлялось: На Майдані проходить велика акція за повернення полонених