Про це йдеться на сайті фонду.

Торги заплановані на 29 лютого. Стартова ціна заводу — 31,3 млн грн. Крім цього, за умовами аукціону, новий власник має сплатити 34,4 млн грн боргів підприємства.

"Єдиний майновий комплекс включає медичні та виробничі корпуси у Києві, а також протезно-ортопедичні цехи у Чернігові та Черкасах"

Новий власник має зберегти профіль діяльності підприємства протягом щонайменше 10 років. Також переможець аукціону не має права звільняти працівників протягом шести місяців після переходу права власності.

"Протезні підприємства мають стратегічне значення, особливо під час війни, коли зростає потреба у збільшенні обсягів виробництва та впровадженні нових технологій"

Читайте також: Гендиректор Baykar розповів, коли в Україні буде готовий завод з виробництва Bayraktar

Вказується, що держпідприємства цієї галузі часто не витримують конкуренції з приватними компаніями. Відтак, попри наявність потужностей та кваліфікованих кадрів — стають нерентабельними. Саме тому для розвитку їм потрібен стратегічний інвестор.

"Інформацію про аукціон Фонд вже розіслав підприємствам, що здійснюють виробництво протезів, аби всі представники галузі могли взяти участь в торгах. Також приватизацією об’єкту цікавляться закордонні інвестори, які працюють в цій сфері"

Раніше Хрещатик повідомляв, що Екс-зять Черновецького купив колишній Київський завод алюмінієвих будівельних конструкцій у Броварах