Про це повідомляється в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

Встановлено, що КП Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва через систему Prozorro провела торги із закупівлі робіт з реконструкції розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах м. Києва (реконструкція Шулявського шляхопроводу). В результаті цих торгів переможцем було визнано приватне товариство, з яким Дирекція уклала договір на 598,5 млн грн. Пізніше, шляхом укладення додаткових угод, строк виконання робіт було продовжено, і ціна робіт зросла у майже 2 рази. На початок 2024 року це приватне товариство вже отримало понад 1,1 млрд грн за виконані роботи.

Важливо знати: На знесення цеху №5 заводу «Більшовик», що є частиною реконструкції Шулявського шляхопроводу, витратять понад ₴93 млн

Разом з цим встановлено, що компанія-переможець зазначених торгів та ще одне приватне товариство змовились, внаслідок чого спотворили результати торгів.

У зв'язку з цим Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з відповідним позовом та просить визнати недійсним:

  1. рішення тендерного комітету;
  2. договору генерального підряду.

Також прокуратура просить стягнути з «переможця» торгів одержані з місцевого бюджету кошти в сумі понад 1,11 млрд грн.

Раніше повідомлялось, що на Шулявському шляхопроводі розпочали важливу реконструкцію для пішоходів.