Про це повідомляє Київщина 24/7 з посиланням на тендер Prozorro.

Замовником робіт є КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва». За тендер змагалися ТОВ «Мостицький-2», ТОВ «Універсал Пром Трейд» та ТОВ «Промін Буд Інвест». Останнє було готово демонтувати будівлі цеху за 88,7 млн гривень, однак його пропозицію відхилили через те, що компанія не змогла підтвердити досвід виконання аналогічних робіт.

Читайте також: Колишній завод "Більшовик" планують демонтувати за понад 93 млн гривень - тендер

14 серпня 2023 року КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» уклало договір на розбирання будівель та споруд цеху №5 АТ «Перший Київський машинобудівний завод» (ПАТ «НВП «Більшовик») в рамках реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана із ТОВ «Мостицький-2».

ТОВ «Мостицький-2» — постійний генпідрядник будівництва скандальних житлових комплексів Edelburg Development, яке пов’язують з сином екс-мера столиці, Степаном Черновецьким.

Згідно з умовами договору, планується розібрати надземну частину одно- і двоповерхових цегляних будівель заводу без збереження придатних матеріалів, а також перевезти будівельне сміття на відстань до 22 км та утилізувати його. Роботи мають завершити до кінця лютого 2024 року.

Підрядником реконструкції Шулявської розв’язки у червні 2018 року було обрано ТОВ «Північно-український будівельний альянс», яке пов’язане зі скандально відомим забудовником, депутатом Верховної Ради VIII скликання, депутатом Київради VI скликання Максимом Микитасем. Спочатку договором було передбачено, що вказана компанія отримає за реалізацію проєкту 598,49 млн гривень. Але згодом додатковою угодою ціну договору збільшили до 1,46 млрд, а термін закінчення робіт змістили до кінця серпня 2023 року.

Нагадаємо, без знесення цеху №5 заводу «Більшовик» продовження реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана за обраним столичною владою проєктом було б неможливим.

Раніше Хрещатик повідомляв, що шляхопровід на Шулявці планують добудувати до літа, але заважає «Більшовик»