"Поліція розпочала кримінальне провадження за ст. 182 ККУ "Порушення недоторканності приватного життя", за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури. Проводяться усі необхідні слідчі заходи. У ході слідства можлива додаткова кваліфікація у разі встановлення об’єктивних підстав"

Зазначається, що 17 січня до поліції столичної області звернулася журналістка із заявою про втручання у її приватне життя.

"Потерпіла зазначила, що під час відпочинку її було знято на приховану камеру в орендованій кімнаті одного із заміських комплексів у Київській області, а також її автомобіль. На вказаному відео, яке було розповсюджене в медіа, журналістка зафільмована у неробочий час під час відпочинку у колі колег"

В установі нагадали, що відповідно до ст. 477 КПК України досудове розслідування правопорушення, передбаченого статтею 182 ККУ, здійснюється у формі приватного обвинувачення та лише на підставі заяви потерпілого. За даними джерел Укрінформу, ця справа стосується інциденту з прослуховуванням та прихованою зйомкою працівників BIHUS.Info.

Як повідомлялося, 16 січня були опубліковані приховані зйомки, де видно, що нібито співробітники проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info вживають заборонені речовини. Того ж дня керівник Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни. Служба безпеки України відкрила провадження за фактом незаконного прослуховування та відеозйомки представників Bihus.Info.