Внаслідок падіння уламків збитої ракети загинули троє людей, у тому числі дитина.

Прокуратура звинуватила Мошкіна у «залишенні в небезпеці, яке спричинила смерть людей» частина 3 статті 135 Кримінального кодексу. Сам Мошкін на суді не визнав своєї провини, пишуть «Ґрати».

На засіданні 12 січня окрім оголошення обвинувального акта суд також вивчив письмові докази.

На слуханнях були присутні мати та цивільний чоловік Наталії Вельченко, однієї із загиблих біля поліклініки. Чоловік покійної Ярослав Рябчук розповів, що сподівається на обвинувальний вирок для Мошкіна. Втім, чоловік повідомив, що справа розглядається надто повільно, тому він не вірить суду.

«Чому не віриться? Наприклад, тому що людина, яка винна у смертях, знову працює в поліклініці. Як це може бути? Ось такі колізії. Це може бути лише у нашій країні», — сказав Рябчук.

Наступне засідання у справі сторожа Мошкіна заплановане на 30 січня. На ньому почнуть допитувати потерпілих — родичів загиблих.

Раніше повідомлялось: Апеляційний суд відпустив під нічний домашній арешт охоронця поліклініки, який 1 червня не відкрив укриття, внаслідок чого загинуло 3 людей

У справі про зачинену під час повітряної тривоги поліклініку поки що судять лише Вадима Мошкіна. Розслідування щодо двох чиновників та керівників лікарні, підозрюваних у недбалості, завершено, але поки що не передано до суду. Наразі їхні адвокати ознайомлюються з матеріалами справи.

Читайте також: Охоронця поліклініки у справі про закрите укриття в Києві буде захищати відомий адвокат.

Трагедія сталася уночі 1 червня 2023 року. Внаслідок падіння уламків російської ракети у Деснянському районі Києві загинули троє людей, у тому числі 9-річна дівчинка. Ярослав Рябчук, чия дружина загинула під час атаки росіян, повідомив, що люди прибігли до укриття у поліклініці, але їм ніхто не відкрив. 29 червня Київський апеляційний суд відправив під нічний домашній арешт сторожа Мошкіна.