Охоронця столичної дитячої поліклініки Вадима Мошкіна, який не встиг відкрити укриття, через що загинуло троє людей, захищатиме приватний адвокат. Правник із власної ініціативи та безплатно погодився представляти інтереси охоронця після того, як Мошкіну призначили двомісячний арешт.

Про це журналісту Суспільного розказав адвокат Сергій Моргун.

 

— “Я взявся саме за апеляційний розгляд, адже суспільство побачило незаконне рішення суду, а саме тримання під вартою. У всіх виникло запитання чи дійсно він відповідальний за те бомбосховище? От з цього приводу ми й вступили в справу, щоб допомогти суду розібратися”.

За його словами, захищати Вадима Мошкіна він буде безплатно і тільки у справі, щодо закритого укриття, оскільки охоронця та дружину також звинувачують у виготовлені та поширені комуністичної символіки.

Адвокат пояснює: “Запобіжний захід у справ про укриття є надто суворим до його (Вадима Мошкіна — ред.) особи через його літній вік, через низькі соціальні зв’язки. Рішення суду є неприпустимим. Суддя взагалі не вдався до роз’яснень, як і до яких висновків він дійшов щодо ризиків, які існують. Суддя взагалі не вмотивував своє рішення, а просто скопіював клопотання прокурора. Ну не може людина без вмотивованого рішення триматися під вартою”

Відтепер захищати Вадима Мошкіна буде тільки приватний адвокат. Попередній, державний захисник Віктор Шевчук, який представляв охоронця на першому засіданні й подав апеляцію на запобіжний захід, автоматично припиняє свою роботу разі появи іншого захисника.

Наступне засідання у справі призначено на 26 червня. Київський апеляційний суд розглядатиме скаргу на утримання Вадима Мошкіна під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян вистачає ракетного озброєння, аби обстрілювати такі “сакральні цілі”, як Київ — ГУР