Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За словами правоохоронців, влітку минулого року до них надійшла заява від працівниці аптеки, що невідомий чоловік, погрожуючи ножем, забрав у неї з каси гроші.

"Фармацевтка розповіла, що нападник був у темному спортивному одязі з капюшоном, медичній масці на обличчі та гумових рукавичках. Він розбив захисне скло та, погрожуючи ножем, наказав жінці віддати готівку. Отримавши майже 10 тисяч гривень, він втік", – розповіли в пресслужбі.

Нещодавно криміналісти з’ясували, що колеги з поліції Київщини затримали чоловіка, який вчинив розбійний напад на ломбард у Вишгороді. Він діяв за аналогічною схемою, а саме погрожуючи ножем, забрав золоті вироби та гроші.

"Ми призначили низку експертиз, які підтвердили причетністю фігуранта до вчинення кримінального правопорушення. Окрім цього, порушника впізнала потерпіла", – додали в поліції.

Порушником виявився 40-річний росіянин, який раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів. Затриманому повідомили про підозру за фактом розбою, вчиненого в умовах воєнного стану.

Раніше повідомлялось: вирішив пограбувати ломбард із чимось, схожим на гранату — вражаюча історія з Боярки