Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів Олексій Баранов – власник компанії A Development, що виграла тендер на приватизацію "Більшовика".

Він розповів, що вже розроблено планування архітектурних будівель і є цікаві ідеї.

"Думаю, презентація відбудеться в лютому або навесні. Проєкт передбачає будівництво 400 000 квадратних метрів житлової нерухомості та 360 000 комерційної. Забудова переважно середньоповерхова, з великою площею та пішохідними вулицями", – зазначив Баранов.

Завод Більшовик у жовтні 2021 року приватизували за 1,43 млрд грн, але вже у січні Печерський суд Києва арештував усю нерухомість підприємства та його акції. Ініціатором рішення стало Державне бюро розслідувань: там вважають, що завод продали надто дешево.

Головна цінність заводу – його територія, він займає 35 га біля Шулявського мосту в Києві. Саме столична земля приваблювала інвесторів. Переможцем конкурсу став консорціум – компанія UDP Андрія Іванова і Василя Хмельницького та A Development Олексія Баранова.

Покупці та ФДМУ звинувачення в заниженій ціні заперечували. Ціна у 1,43 млрд грн – ринкова, якщо врахувати велику кількість судових справ довкола заводу, арешт майна і 800 млн грн боргу, заявляв у інтерв’ю LIGA.net девелопер Олексій Баранов. Якби ціна була занижена, покупців на аукціоні було б більше, ніж троє.

Раніше стало відомо, що на знесення цеху №5 заводу «Більшовик», що є частиною реконструкції Шулявського шляхопроводу, витратять понад ₴93 млн.