Передає Хронікерс.

Один з виконавців дідуха для тризуба військовий-десантник Ярослав Кучма. Після отриманого мінно-уламкового поранення на фронті він тимчасово втратив здатність ходити. Емоційно після поранення він відновлювався саме в’язанням снопів пшениці. Саме Ярослав піднявся до верхівки тризуба, аби виміряти його довжину при фіксації рекорду.

Ідея встановлення тризуба з дідухів належала благодійній організації “МХП-Громаді”. За словами директорки фонду Тетяни Волочай, тризуб з дідухів — це насамперед повернення до власних традицій та коріння.

Пшениця, яку використали для в’язання дідухів, зібрана на Львівщині, на полях компанії МХП. Плетіння дідухів в наш час — не лише збереження національних традицій, а і підтримка в реабілітації військових.

“Коли ми дізналися про історію Ярослава, — говорить директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз, — який не міг ходити, але відновлювався, завдяки в’язанню дідухів, ми зрозуміли, що про це варто заявити гучніше. В цьому проєкті поєдналися і повернення до традицій, і соціальна відповідальність компанії МХП як великого бізнесу.

Разом з Ярославом дідухи для тризуба плела 95-річна львів’янка Пелагія Живко. Жінка пережила п’ять війн, депортацію та ув’язнення і смерть батька в Сибірі. Все життя, попри заборони, вони плели дідухи і вносила їх в хату на Різдво. Її онуці, як і Ярославу, і Тетяні Волочай, вручили сертифікат про встановлення рекорду.

Популярні новини зараз

ВРП внесла подання на звільнення судді Тандира, якого обвинувачують у смертельній ДТП в стані алкогольного сп'яніння

У столиці показали автоматизований магазин без людей

Столичні першокласники не розуміють 40% почутого на уроках — дослідження «Спільномова»

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Показати ще

Розмістили тризуб в Національному музеї народної архітектури та побуту України на експозиції “середня Наддніпрянщина”, буде він там до 5 січня. після чого поїде до Львова.

Раніше Киянка пробігла марафонську дистанцію із дитиною — що за цікавий рекорд встановили у столиці?