Про це повідомляє відповідний звіт ТКК під час сесії.

Як зазначили в прес-службі "Київміськбуду", сума у 2,28 млрд грн пов'язана з добудовою об'єктів корпорації "Укрбуд".

"Саме стільки коштів необхідно для добудови житлових комплексів, переданих від "Укрбуду" "Київміськбуду". Ця сума не є боргом ХК "Київміськбуд", - наголосили в прес-службі.

В компанії також зазначили, що здійснювати добудову "укрбудівських" комплексів їм доручили через розпорядження того ж Кабміну "Про заходи щодо розв'язання проблем інвесторів житлових комплексів, будівництво яких здійснювалося підприємствами - учасниками Української державної будівельної корпорації "Укрбуд" від 17 червня 2020 р. №772-р.

Читайте також: Київрада рекомендує уряду виділити гроші «Київміськбуду» для добудови кількох ЖК.

"Комплекси "Укрбуд" початково в більшості своїй мали мінусовий баланс. Загальний дефіцит коштів, необхідних для добудови об'єктів "Укрбуду", було зафіксовано у зведеній таблиці, яку підписали три сторони під час здійснення передачі об’єктів для добудови: "Київміськбуд", попередній забудовник ТОВ "Укрбуд Девеломпент" та ТОВ "Фінансова компанія "Житло-Капітал", яка є управителем фондів фінансування будівництва всіх ЖК "Укрбуд", - поясняють в компанії.

Загальна кількість введених "Київміськбудом" квадратних метрів у житлових комплексах "Укрбуду" становить близько 400 тис. кв. м. Це понад 4,2 тис. квартир, плюс понад 800 машиномісць і вбудовані комерційні приміщення.

Раніше розказували: У "Київміськбуді" розповіли, скільки потрібно грошей, аби добудувати всі ЖК

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що було завершено аудит "Київміськбуду".

Аудитори встановили, що ПрАТ "ХК "Київміськбуд" функціонувало належним чином до появи зовнішніх факторів, які суттєво вплинули на результати її діяльності. Підтверджено сумарний збиток з урахуванням поточних ринкових цін на проекти "Укрбуд" у розмірі 2,28 млрд грн.

Читайте також: Після аудиту, за яким стало відомо про 17 млрд боргів, “Київміськбуд” починає співпрацю з банками за програмою “єОселя”.

У результаті аналізу незалежними аудиторами фінансово-господарського стан у "Київміськбуд" не виявлено ознак дій із доведення підприємства до банкрутства чи приховання факту стійкої фінансової неспроможності.

Раніше Хрещатик писав, що

Популярні новини зараз

Поліція, прокуратура, омбудсмен та в.о. директора відреагували на історію з побиттям 13-річного підлітка у школі Києва

Автобус впав у прірву на Київщині – є загиблі, на місці ДТП працює поліція

У столиці п’яний водій вантажівки протаранив АЗС

У столиці заквітла найдовша в Україні алея сакур

Показати ще