Про це повідомляє депутатка Київради Лілія Пашинна.

Наразі на добудову житла очікують близько 40 000 інвесторів.

Тимчасова контрольна комісія Київради, яка займалась перевіркою діяльності будівельної кампанії, рекомендує Київській міській раді звернутись до Кабінету Міністрів України з вимогою щодо компенсації ПрАТ «ХК Київміськбуд» сумарного запланованого збитку, пов’язаного із добудовою проєктів «Укрбуд» в сумі 2,28 млрд грн.

«Тобто на додачу до вже завданих місту і інвесторам збитків від діяльності забудовника, хочуть вибити додаткові мільйони коштів платників податків. При цьому рішення ТКК не містить жодних санкцій проти президента холдингу Ігоря Кушніра та членів наглядової ради, які призвели до розтрати коштів»

За словами Лілії Пашинної проблема з ПрАТ «Київміськбуд» створена штучно, а компанія має достатньо активів для продажу, або здачі в оренду і добудови на виручені кошти своїх об’єктів.

Раніше повідомлялось, що після аудиту, за яким стало відомо про 17 млрд боргів, “Київміськбуд” починає співпрацю з банками за програмою “єОселя”. Також стало відомо, скільки потрібно грошей, аби добудувати всі ЖК.