У Києві спалахнув черговий скандал з укриттями. Так, дітей не пустили до школи, щоб перечекати масовану атаку у сховищі.

Як зауважила журналістка, вона не хотіла псувати святкову атмосферу наближення України до ЄС, але випадок, який трапився, має набути розголосу.

"Нам ще немало треба змінити у своєму способі мислення, щоб стати європейцями"

Минулого року на Запоріжжі загинув військовий Юрій Овчинніков, який служив у складі ССО "Азов". Сьогодні під уламками російської ракети прямо в Києві ледве не загинули його діти – 11-річна Саша й 12-річний Богдан. Їх просто не пустили в укриття школи №40 (Святошинський район). Причина полягала в тому, що діти були зі своїм другом, собачкою Айкою породи "Мальтіпу". Охоронець прогнав школярів, коли ті відмовилися лишати песика на вулиці.

"Поки Саша і Богдан бігли шукати інше сховище, у них над головами збили ракету. Мама була впевнена, що діти в безпеці, бо вони подзвонили їй, перебуваючи біля сховища", – розповіла Даниленко.

У момент, коли дівчинка подзвонила вже в істериці, бо страшно злякалася, мама Любов змушена була раніше йти з роботи, щоб заспокоїти Сашу та Богдана, а також розібратися в ситуації. Директорка школи запевнила, що інакше діяти школа не могла, бо в інших школярів могла бути алергія на собак. Коли приїхала поліція, мама прямо запитала: хто був би винен, якби з дітьми сталося непоправне. Натомість правоохоронці розвели руками.

"Страшний символізм для вдови загиблого героя: сьогоднішня ситуація з дітьми трапилася рівно в тому місці, куди її коханий Юра 24-го лютого 2022-го прийшов, щоб стати добровольцем і вже ніколи не повернувся додому"

Читайте також: На Троєщині місцева жителька вирішила привласнити укриття – не пускати сторонніх, перевіряти на алкоголь, дивитись паспорти