Про це повідомляє Великий Київ.

Місцевим сусідам такі вимоги не сподобались. Деякі написали публічну скаргу - мовляв, хоч самі алкоголем не зловживають, але проти щоб на дверях стояли наглядачі.

У багатоповерхівках на Вікентія Беретті є 3 укриття, біля одного з них почала вимагати дотримання правил місцева мешканка.

На неї обурилася сусідка і після словесних образ звернулася зі скаргою до групи для місцевих “Троєщина”.

“Неадекватна жіночка погрожує всім, що викличе поліцію та буде перевіряти документи, бо то її укриття, типу вона з коліжанкою його організувала і має право когось не пускати. Чіплялась до всіх, що там пити не можна, попепереджала заздалегідь тих, хто приходив, аргументуючи “были инциденты… Займати місце можна лише з її дозволу, бо “мы тут уже, как семья и здесь все наше. Нужно спрашивать перед тем, как занимать место”. Не ведіться, то все державне”

Додає, що жінка, яка вирішила самотужки “навести лад” в укритті жорстко розмовляла з іншою мешканкою району, яка вимагала припинити кричати і не будити дітей. Однак поки тривав галас, в “захисниці укриття” виявилась ще одна колега, що пристала на подібну позицію – та погодилась за потреби допомогти в чатуванні біля сховища та запропонувала слідкувати за порядком вдвох.

“Коротше, терпіння всім, якщо зустрінете те бидло. Не ведіться на провокації, бережіть нерви. В ідеалі, поставити їх на місце треба, бо то реально жесть”

Публічно про ситуації, коли люди під час повітряної тривоги не могли потрапити до укриття на Вікентія Беретті, наразі редакцією нічого не знайдено.

Раніше Рада оборони Києва надала доступ населення до облаштованих укриттів у столичних закладах освіти, який має бути цілодобовим.