Про це повідомляє офіційний сайт ПЦУ.

Разом з Предстоятелем автокефальної Української Православної Церкви молилися секретар Київської єпархії протоієрей Михаїл Лесюк, віряни та настоятель громади священник Роман Усмединський, місцеве й запрошене духовенство, військовослужбовці, представники місцевої влади та ліцеїсти.

Наприкінці відправи Його Блаженство звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

«Хоч зараз ми живемо у складний час, однак Господь постійно благодіє і допомагає нам та чує наші молитви. Тож і ми покликані творити добро та чинити справи милосердя, виявляючи любов до ближніх. Особливо коли триває ця страшна й люта війна і наші найкращі сини та дочки віддають свої життя, жертовно виявляючи любов до ближніх і Батьківщини. Сьогодні ми також підносимо молитви за них, бо завдяки їхньому подвигу ми можемо тут збиратися і молитися»

Також Предстоятель пояснив значення храму і церковних таїнств в житті людини, вказав на важливість єднання задля допомоги нашим захисникам та розбудови держави й автокефальної Церкви.

Фото 1 из 11.
Фото 2 из 11.
Фото 3 из 11.
Фото 4 из 11.
Фото 5 из 11.
Фото 6 из 11.
Фото 7 из 11.
Фото 8 из 11.
Фото 9 из 11.
Фото 10 из 11.
Фото 11 из 11.

Згодом Митрополит Епіфаній відвідав Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, який зараз розташовується у Березані та відзначив українських воїнів і благодійників церковними нагородами.

Раніше Митрополит ПЦУ Епіфаній освятив хрести на куполах новозбудованого храму на Київщині.