Понад два місяці тому у Києві, в районі Троєщини, троє озброєних людей напали на чоловіка та його товариша, відкривши в бік одного з них вогонь. В результаті постраждалий, в якого стріляли гумовими кулями, отримав серйозні травми: йому зламали ніс, кінцівки та довелось ампутувати одну фалангу. Чоловік повідомив у поліцію і було відкрито провадження, але, з його слів, справа так і не зрушила з місця. Як припускає потерпілий, це може бути пов’язано з тим, що один із нападників виявився службовцем Нацгвардії.

Напад, який було здійснено ще 16 вересня, і досі не розслідується. До редакції СтопКору звернувся чоловік, який повідомив, що став жертвою нападу, та розповів про те, що справа перебуває у "замороженому" стані.

"Це вже було близько двох місяців тому, і будь-яка фактична дія там не проведена – не було допитано потерпілого та іншого свідка, який також був потерпілим, не проводили допити і ДБР. Огляди місця події належним чином не проведені. Записи з камер відеозапису, які там знаходяться поруч, не брали. Слідчі не виходили на зв’язок навіть. З’ясувати обставини чи провести судово-медичну експертизу, аби побачити які ушкодження – не робили", – розповідає потерпілий, який дозволив до нього звертатися як до пана Олександра, у коментарі СтопКору.

Чоловік отримав значні травми. За його словами, в нього діагностовано множинні переломи кісток носа, ЗЧМТ, вогнепальне поранення правої долоні, внаслідок чого стався перелом кісток, вогнепальне поранення першого пальця лівої руки, внаслідок чого пану Олександру було ампутовано першу фалангу першого пальця лівої руки.

"Невідома особа вистрілила в мене близько 7 куль, почав стріляти в спину, а потім стріляв впритул, після закінчення набоїв почав звірськи добивати ногами та руками", – продовжує він.

Пан Олександр зазначив, що на даний час не проведено необхідних слідчих розшукових дій з метою збору доказів вини осіб, відбувається зволікання та затягування досудового розслідування, що порушує розумні строки кримінального провадження та як наслідок уникнення кримінальної відповідальності винних осіб.

І хоча одразу після нападу чоловік звернувся до правоохоронних органів та написав заяву, жодних дій не було проведено, тому постраждалий звернувся до Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону з клопотанням про проведення процесуальних дій.

Зі слів постраждалого, один із нападників, імовірно, виявився службовцем Нацгвардії, тож у прокуратурі відповіли, що передали справу до підслідності Державного бюро розслідувань.

У ДБР в свою чергу надіслали таку відповідь:

"Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві, розглянуте ваше клопотання від 12.10.2023 про проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні… Водночас, станом на дату надходження Вашого клопотання зазначене кримінальне провадження до Територіального управління не надходило, що унеможливлює доручення проведення досудового розслідування у ньому та проведення необхідних слідчих дій", – йдеться у тексті.

Популярні новини зараз

Суд зняв електронний браслет з підозрюваного у розпалюванні релігійної ворожнечі митрополита УПЦ (МП) Павла

У Києві судитимуть завідувача лікарні, що видавав ухилянтам фіктивні довідки про інвалідність

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Показати ще

У коментарі СтопКору пан Олександр також повідомив, нападник в особі нацгвардійця не отримав повідомлення про підозру. Ба більше, зі слів постраждалого, службовець попіклувався про те, щоб на місці події не було доказів його "присутності": після нападу він зібрав гільзи з пістолета та вкинув їх у воду. Але все ж пістолет у службовця вилучили.

Він також додав, що матеріали справи ще не дійшли до ДБР і коли це станеться невідомо. Чоловік повідомив, наразі стан його здоров’я задовільний і попереду в нього операція на носі, але поки він чекає того моменту, коли травми загояться, а правоохоронці почнуть розслідувати справу.

Раніше повідомлялось: Поліція розпочала розслідування стрілянини у готелі на Печерську