Хоча за це проголосувала більшість народних обранців, ігнорувати повітряну тривогу не вийшло. Причина – на порушенні своїх прав наголосив депутат від “Європейської Солідарності” Андрій Порайко (на фото).

Про це стало відомо в ході сьогоднішньго засідання Київради.

Повітряну тривогу оголосили десь об 12.40. Коли про це дізнався секретар Київради Володимир Бондаренко, він запропонував не спускаться в укриття, а продовжити роботу. За цю пропозицію проголосувала 74 депутатів і робота над порядком денним продолжилась.

Володимире Володимировичу, у мне до вас технічне питання. Зараз в Києві оголошена повітряна тривога. Ми тут зараз проголосували, що ми продовжуємо роботу. Наприклад я хочу спуститись в безпечне укриття. Якщо рада продовжує свою діяльність під час повітряної тривоги, тим самим мене обмежують у правах як депутата: право на виступ, на обговорення та прийняття рішень по ряду питань, що стосуються міста. Роз’ясніть мені, як я маю брати участь у роботі КМР, перебуваючи в укритті під час повітряної тривоги?”

Бондаренко у відповідь погодився, що питання логічне і попросив допомоги в у вигляді роз'яснень з цього питання у голови регламентної комісії Київради Леоніда Ємця (фракція “Европейська Солідарність”).

Вону у двох швидко обговорили, чи не є це обмеження прав депутата. В результаті секретар Київради резюмував: “У мене немає іншого виходу, як оголосити перерву до закінчення повітряної тривоги”.

Раніше Київрада звернулась до Президента України, Кабміну, представництва ЄС в Україні щодо спрямування коштів ЄС для відновлення Києва.