Однак людям все не так. Про це пише ТСН.

Головну новорічну ялику України ще навіть не встигли встановити на Софійській площі в Києві, а вона вже стала причиною відчайдушних сварок у соціальних мережах.

Частина українців заявляє, що вони проти святкування новорічних свят, коли у країні триває війна, гинуть люди і гроші потрібні на закупівлю усього необхідного військовим.

Також чимала частина українців "за" встановлення ялинки, бо незважаючи на війну, дітям потрібно відчуття свята та різдвяного настрою, хоч і під виття сирен.

Ялинка під час війни

Так головну ялинку в Києві прикрашали торік

Вже майже десять років організацією новорічних свят у Києві на Софійській площі займається Folk Ukraine. У мирні часи вони дивували киян і гостей міста розкішними тридцятиметровими ялинками з яскравою ілюмінацією та іграшками. Але, як кажуть, минулося.

У грудні 2022 року до новорічних і різдвяних свят на Софійській площі поставили штучну 12-метрову ялинку незламності з тризубом на маківці, її прикрасили білими голубами та підсвічували від генератора. На цю ялинку місто не витратило жодної копійки бюджетних коштів – все за рахунок мецената.

Охочі можуть продати ялинку на аукціоні

Найзатятішим противникам ялинки Ігор Добруцький пропонує таке:

"Я можу на хейтерів переписати ялинку, яку ми маємо встановити в Києві, бо це приватна власність – спробуйте її продати на аукціоні. Наприклад, три лоти: ялинка без іграшок, ялинка з іграшками та фотозона. Беріть, будь-ласка, спробуйте продати її хоч за 100 мільйонів і переказуйте отримані кошти на ЗСУ. У мене не буде до вас жодних претензій, увійдіть у історію хоч так", – пропонує Ігор Добруцький.

Якою буде головна ялинка України

Поки вирують пристрасті навколо головної ялинки країни, її відкриття заплановане на 6 грудня – День святого Миколая.

Сайт ТСН.ua з’ясував, що цьогорічна ялинка по висоті буде такою ж, як торік – 12 метрів.

З власних джерел ми дізналися, що головне різдвяне дерево вберуть у два міксовані основні кольори – білий і зелений. Наразі невідомо, кому буде присвячена цьогорічна ялинка та її основна тематика. Також у секреті тримають те, якими будуть на ній новорічні іграшки.

Змінять місце встановлення

Цікаво, що цьогоріч головна ялинка змінить своє місце розташування на Софійській площі.

Популярні новини зараз

Дозвіл на будівництво 14 ЖК на території НАУ скасовано – в.о. ректора Семенова

У Києві засуджено екс-тренера, який змусив двох неповнолітніх дівчат оголюватись та займатись проституцією

Неймовірну Великодню інсталяцію з квітів відкрили у Софії Київській

На Одеській трасі під Києвом навесні 2024 планують відкрити новий ТРЦ

Показати ще

Торік її встановили біля пам’ятника Богдану Хмельницькому, а тепер змонтують ближче до мурів Національного заповідника "Софія Київська" і встановлять навпроти флагштока, там легше під’єднати ялинку до генератора, від якого горітимуть новорічні вогні.

Зона підтримки для ЗСУ

Біля головної ялинки країни на Софійській площі планують встановити фотозону, де будуть розташовані кілька невеличких новорічних ялинок з великою кількістю іграшок на гілках.

"Кожен охочий зможе зняти з гілки іграшку і залишити її собі на згадку, але перед цим має задонатити кошти на ЗСУ. Все буде демократично, як кажуть, на совісті наших гостей: один донат – одна іграшка. Біля дрібних ялинок розмістимо QR-коди з рахунками волонтерів і благодійних фондів, які збирають кошти на потреби ЗСУ. Люди зможуть обрати будь-який з них і переказати кошти просто на площі. Кожного ранку ми будемо поновлювати відсутні іграшки на гілках ялинок. Так ми зможемо більше допомогти нашим воїнам, ніж сперечатися у соціальних мережах"

Раніше повідомлялось, що новорічну ялинку на Софійській площі встановлять за кошти меценатів.