Про це пише правозахисник, військовий, що втратив обидві ноги після поранення, Олег Симороз.

"Волонтери-шахраї, які збирають готівку в Києві, тепер використовують тітушок та продовжують дурити людей. З небайдужими громадянами ми навідалися до однієї з точок збору готівки шахраїської організації "Врятуй рідну країну", яку очолює Микола Осаула. Нічого хорошого я вам розказати не можу, мене як ветерана переповнюють емоції, бо за ці декілька годин, що ми були на місці, були погрози, насміхання з поранених військових та тітушки"

За його словами подія сталась біло одного з виходів станції метро "Героїв Дніпра". Молодики по формі встановили стіл, на якому була скринька з написом "донати на ЗСУ".

Пізніше, Симороз повідомив, що на місце приїхав представник/керівник Оболонського райвідділу поліції, який за словами військового, "веде себе як... ну ви зрозуміли".

Також, він зауважив звідки в них гроші на зарплати собі та на форму.

Далі, правозахисник розповів про одного з організаторів, якого звати Карен Мелькумов і який має паспорт громадянина рф (за словами Симороза).

Особа, яка мені погрожувала - це подільник директора фонду шахраїв Колі Осаула. Звати Карен Мелькумов, ну або за паспортом - Мелькумов Карэн Георгиевич. Громадянин російської федерації. Уродженець м. Алмалик, Узбекистан. Проживав на території окупованого Криму, публічно підтримував анексію українського півострова. Нині намагається створити собі образ волонтера та борця з окупантами. Олег Симороз

Популярні новини зараз

Підозрюваного у вбивстві підлітка на станції фунікулеру, що зараз перебуває у СІЗО, можуть випустити

Коли у столичних школах дзвенітиме останній дзвоник?

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

У Дарницькому районі Києва освятили новий храм ПЦУ

Показати ще

Симороз певен, що такі персонажі в тилових містах України навряд чи будуть працювати на користь України - "ну звісно ж він не буде зливати українські позиції чи фотки нашої техніки…"

Сьогодні поліція повідомила, що відкрила кримінальну справу щодо законності діяльності благодійного фонду.

Учора ввечері у телеграм-каналах поширилось відео конфлікту між громадянами в Оболонському районі столиці щодо збору грошей на потреби українських військових. На місце прибули працівники поліції. Правоохоронці врегулювали конфлікт та доставили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи.

Повна картина вчорашнього вечора

Хто такий Олег Симороз

Олег Симороз — учасник російсько-української війни, громадський активіст, юрист. До повномасштабного вторгнення брав участь в акціях проти забудови зелених зон та історичного центру Києва. У лютому 2022 року вступив до лав 112 бригади ТрО. Воював на Ірпінському напрямку. Потім підрозділ Симороза перемістили на Донеччину. У жовтні 2022-го він підірвався на протитанковій міні під Кремінною. Втратив ноги, пошкодив руки й обличчя. Нещодавно Олега виписали з лікарні після першого етапу лікування та реабілітації.

Раніше Хрещатик писав: Волонтери у камуфляжі чи псевдоволонтери? - розслідувачі розповідають про шахрайські схеми в Києві