У холі станції метро «Золоті ворота» представили банерну експозицію арт-проєкту «Сталь Перемоги» до 30-річчя Музею Кавалерідзе. На роботах зображені військова техніка та люди, а слоган проєкту звучить як «Перемога України — її люди. А її люди — це сталь».

Як зазначається в описі, проєкт наголошує на важливості ролі кожної людини, що стала своєрідною «сталлю» у відстоюванні свободи та незалежності України.

Сама виставка «Сталь Перемоги: Люди, що творять долю України» , що присвячена 30-річчю Музею Кавалерідзе, відкриється в листопаді. Вона підкреслює, що перемога — це результат спільної роботи всіх верств суспільства, від військових, які захищають нашу країну, до медиків, волонтерів, правозахисників, журналістів і багатьох інших.

Читайте також: У столиці відкрили виставку збитих БПЛА росії

На виставці представлять портрети солдатів різних військових підрозділів, їх історії та важливі битви, роль волонтерів, вчителів, митців, хліборобів, електромонтерів і багатьох інших у формуванні культурного і економічного обличчя України, Роль працівників комунальних служб, електромонтерів, працівників МНС та інших, які підтримують життєдіяльність нашої держави.

Ця виставка нагадає, що кожна історія героїзму, незалежно від професії, є важливою складовою загального досягнення перемоги, впевнені організатори.

Митці, які надіслали свої роботи, долучилися до благодійного продажу колекції для підтримки одного з підрозділів Національної гвардії України, де перебувають на службі заступник директора музею, реставратор Данило Гурін, та його брат Антон.

Презентація виставки відбудеться 14 листопада 2023 року о 15:30. Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе розташований за адресою Андріївський узвіз, 21.

Раніше повідомлялось, що у київському метро запустили поїзд з історіями постраждалих від торгівлі людьми та експлуатації.