Про це повідомляється на сайті “Децентралізація”.

Навесні минулого року село Мощун було полем справжньої битви, в результаті якої українські війська буквально вичавили російських окупантів з цієї території. Але наслідком цього протистояння стала тотальна руйнація більшості будівель в селі.

Пункт надання медичної допомоги також серйозно постраждав під час бойових дій.

Проте, в межах реалізації проекту “Відновлення медичної інфраструктури в громадах” в Мощуні замість старого і пошкодженого побудували новий медичний пункт, оснащений сучасним медичним обладнанням.

Це сталося завдяки підтримки Швейцарії та швейцарських організацій Skat Foundation та Швейцарського бюро розвитку та співробітництва за фінансової підтримки кантону Сент-Галлен (Швейцарія). Відтепер лікарі громади зможуть надавати більш якісні медичні послуги та приділяти увагу більшій аудиторії пацієнтів.

Наш ФАП був зруйнований, він був непридатний для надання медичних послуг, а люди, які тут жили і які повернулись до своїх домівок, потребували особливої уваги, особливого забезпечення медичними послугами, тому що їхній стан, як фізичний так і психологічний, був не в нормі. Для мене, як для керівника медичного закладу, було основним завданням – створити належні умови для надання медичних послуг, як для мешканців Мощуна, так і для персоналу. І завдяки швейцарським партнерам у нас все вийшло”, – поділилась директорка КМП “Гостомельський центр первинної медико-санітарної допомоги” Олена Юзвак під час відкриття закладу.

Попит на медичні послуги в Гостомельській громаді великий, тож перші пацієнти з Мощуна попали на прийом до лікаря вже в день відкриття закладу.

Читайте також: Родина з Мощуна, що пережила окупацію, вирішила подарувати бійцям 134-го ОБ ТрО власну автівку