У заході взяли участь представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, релігійних організацій та військові капелани. Про це повідомляє АрміяInform.

Заступник Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковник Микола Балан привітав військових капеланів з нагоди професійного свята та відзначив їх почесними нагрудними знаками.

генерал-полковник Микола Балан

Ще виконуючи обов’язки командувача Національної Гвардії України мені довелося бути одним із причетних до створення військового капеланства в Україні. Це був той період, коли готувалися пропозиції до уряду, Верховної Ради, Міністерства оборони. Період, коли ми намагалися зробити так, щоб ця служба запрацювала і надавала допомогу військовослужбовцям. генерал-полковник Микола Балан

Балан зазначив, що перше його знайомство з капеланами відбулося у 2014 році поблизу міста Слов’янськ.

Тоді ще мало хто застосовував слово «капелани». Це були просто небайдужі священнослужителі, які з власної ініціативи прибули до району проведення тоді ще АТО. На питання, чому вони тут, була надана чітка відповідь: «Ми приїхали сюди, бо нас покликав Бог». Тоді, вони почали робити каплички, облаштовувати намети для розмов із військовими та для молитви. Вже тоді було зрозуміло, що духовенство є потужною психологічною підтримкою. Сьогодні я хочу привітати усіх військових капеланів, побажати здоров’я та подякувати кожному за службу.

Слова вдячності усім причетним висловив тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту гуманітарного забезпечення Міністерства оборони Назім Агаєв.

Назім Агаєв нагородив відзнаками Міністерства оборони України священнослужителів, причетних до створення та становлення служби військового капеланства.

Від Міністра оборони і керівництва оборонного відомства щира подяка всім, хто брав участь у становленні капеланської служби. Це не лише військові. Це також величезна робота експертів всіх релігійних організацій та державних органів влади. в.о. директора Департаменту гуманітарного забезпечення Міністерства оборони Назім Агаєв

Під час заходу відбувся брифінг начальника Служби військового капеланства полковника Олексія Терещука, який поінформував про діяльність військових капеланів у складі Збройних Сил України під час широкомасштабного вторгнення рф в Україну.

начальник Служби військового капеланства полковник Олексій Терещук

Він зазначив, що за цей рік відбулося три випуски капеланів, які завершили курси підвищення кваліфікації з питань військового капеланства Збройних Сил України.

Популярні новини зараз

На фронті, рятуючи інших, загинув 21-річний бойовий медик Олександр "Кузьма" Кучерявенко

Голови столичних РДА готують списки співробітників для передачі в ТЦК — ЗМІ

У Києві та низці областей завтра теж будуть стабілізаційні відключення світла

Стали відомі приблизні терміни побудови метро на Виноградар

Показати ще

Ми мусимо розбудовувати службу військового капеланства, допомагати здійснювати душпастирську опіку наших воїнів. Відтак, упродовж цього року вже 89 капеланів здобули відповідні знання та вирушили у підрозділи. До кінця цього року планується проведення ще одного курсу підвищення кваліфікації з питань військового капеланства Збройних Сил України. Загалом за 2023 рік ми плануємо підготувати 119 капеланів. начальник Служби військового капеланства полковник Олексій Терещук

Раніше Хрещатик писав: У Києві розпочався черговий курс підготовки військових капеланів

Після завершення брифінгу, відбулося урочисте відкриття експозиції, присвяченої служінню військових капеланів та вшануванню полеглих священнослужителів.

Також, Хрещатик повідомляв, що У Києві обговорили питання впровадження капеланства у лікарнях. В тому числі, писалось про те, що у столиці проходив вишкіл капеланів тероборони.