Про це повідомляє КМВА.

Начальник КМВА Сергій Попко розповів, що на озброєні мобільних груп ППО Києва та області стоять різні ПЗРК та ЗРК різної дальності.

Навколо столиці створюють багаторівневу систему протиповітряної оборони — складається із зенітно-ракетних комплексів різної дальності, а також мобільних вогневих груп. Із озброєння — це С-300, "Бук ", С-125, "NASAMS", "IRIS-T", "Crotale", "Patriot", "Оса", "Avenger", "Piorun", "Ігла", "Стріла", "Stinger", "Martlet", RBS -70; ЗСАУ "Gepard", ЗСУ "Шилка", ЗУ-23 тощо.

[quote author=""]Зокрема, ми продовжуємо збільшувати кількість мобільних вогневих груп, які захищають небо у складі сил ППО. Їх кількість

Очільник КМВА підкреслює, що жодна протиповітряна оборона у світі не гарантує завжди 100% безпеки, як бачимо, що навіть "Залізний купол" в Ізраїлі. Тому закликає киян бути відповідальними за свої життя та перебувати в укриттях у разі загрози. Ворог постійно шукає нові тактичні прийоми щодо ударів по містам, що останні місяці відчуває на собі Південь та Схід України.

Раніше Хрещатик писав, що "укриття в дитсадках столиці відтепер лише для дітей та персоналу", - КМВА