Про це повідомив Офіс генерального прокурор.

Як зазначається, до суду скерований обвинувальний акт за фактами виправдовування збройної агресії рф проти України та порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної і регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що, будучи службовою особою релігійної організації – намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври / чоловічого монастиря УПЦ, обвинувачений представляв російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт.

У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами митрополит розпалював національну, регіональну й релігійну ворожнечі, що підтверджують висновки відповідних експертиз.

Священнослужитель робив заяви, які виправдовували дії рф. У своїх виступах він неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них.

Також встановлені факти спілкування митрополита зі свідком у кримінальному провадженні, попри відповідну заборону на це в рішенні суду.

Раніше Хрещатик повідомляв про те, що митрополит УПЦ МП Павло після виходу під заставу знайшов собі адвокатів, які засвітилися в гучних справах