У соцмережах люди почали підозрювати, що до цього може бути причетна якась смертельна «гра». Батьків закликають вкотре провести профілактичні бесіди зі своїми дітьми, аби запобігти лиху, передає «Наше місто».

Що відомо про самогубства

Перше самогубство сталося 2 жовтня у Дніпровському районі Києва. З вікна 24-го поверху вистрибнули хлопець із дівчиною 18 і 17 років відповідно. Відомо, що вони вели трансляцію свого самогубства у TikTok. В останню мить хлопець зізнався дівчині у коханні.

Як стало відомо, підлітки жили у прийомній сім’ї в місті Березань. Їхня родина – показовий дитячий будинок сімейного типу.

Наступне самогубство сталося 9 жовтня у Деснянському районі. З вікна 26 поверху вистрибнули дві подруги 2005 та 2006 років народження. Підлітки – студентки інформаційного коледжу одного зі столичних вищих навчальних закладів.

Напередодні ні з ким не сварилися, були дружніми. Чому вони так вчинили – ніхто не розуміє.

На 26 поверсі недобудови правоохоронці виявили речі загиблих та два мобільні телефони, у яких містилися передсмертні повідомлення, надіслані близьким із затримкою відправлення.

15 жовтня сталося третє самогубство. На Мінському житломасиві виявили тіло 12-річної дівчинки. Попередньо, вона загинула внаслідок падіння з висоти. Деталі встановлюють правоохоронці.

Четвертий випадок самогубства стався 16 жовтня у Деснянському районі. З вікна багатоповерхівки вистрибнув хлопець.

За фактом загибелі підлітків розпочато досудові розслідування за ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство з позначкою “самогубство”. У межах слідства будуть з’ясовуватися причини, які могли призвести до їх смерті.

Шість смертей підлітків за такий короткий час – дуже підозріло. Користувачі соцмереж вже почали підозрювати, що ці діти приймали участь у смертельній «грі». Ніби їм там давали різні небезпечні завдання і вони їх виконували. За якусь нагороду чи через погрози – наразі невідомо. Оскільки це лише припущення. Ніяких офіційних заяв від правоохоронців щодо «гри» ще не було.

Популярні новини зараз

Начальника Солом'янського РТЦК перевели до бойового підрозділу через скандал з повісткою для журналіста "Слідство.Інфо"

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Дворівнева розв’язка на перетині вулиць Богатирська і Полярна — КМВА затвердила реконструкцію вартістю ₴1,98 млрд

“Пробіг під каштанами” у Києві: бігли і немовлята, і старенькі

Показати ще

Що кажуть психологи

Психологи вважають, що ці самогубства – тривожна тенденція. Підлітки дуже чутливі до поведінки і вчинків своїх однолітків. Тому будь-що може їх дуже засмутити та розчарувати.

Також експерти зазначають, що у мережі дуже багато інформації про ці самогубства. Тож це може «надихати» деяких дітей на вчинення собі шкоди.

Війна також дуже сильно впливає на психологічний стан підлітків.

Чому діти це роблять та на що звертати увагу батькам

За словами психотерапевтки Тінип Берадзе, з 11-12 років у дітей змінюються бажання, інтереси, поведінка, трансформується їхній внутрішній світ. Головним ризиком для психічного здоров’я підлітка є насильство.

Мова йде не лише про жорсткі методи виховання, знущання з боку однолітків і соціально-економічні проблеми. Величезної шкоди дитині завдає психологічне насильство вдома і в суспільстві, де репресивні традиції минулого століття нікуди не зникли.

Тому батькам слід звертати увагу на будь-які зміни у поведінці своїх дітей. Якщо дитина почала робити те, чого раніше не робила чи її емоційний стан різко змінився, не втрачайте часу. Необхідно відкрито поговорити з дитино, розпитати, що сталося, запропонувати свою допомогу чи фахівця.