Як заявив автор публікації, Матвій Вайсберг, у соцмережі, мистецька комуна діє вже 23 роки. Це близько 80 майстерень, у яких художники мають притулок і можливість працювати.

Найдивніше, що людина, яка заподіяла всю цю лихоманку з відключенням світла – нинішній ректор НАОМА – багато років працювала в одній з цих майстерень, причому все влаштовувало Цугорку. Але людина прийшла до влади – і все змінилося. Під гаслом боротьби за якісний побут студентів він фактично хоче вижити безліч дорослих шановних митців, серед яких, до речі, є й викладачі Академії”

Як стверджує Вайсберг, на базі "БЖ Арт" і його художників було проведено багато благодійних акцій для допомоги ЗСУ, а всі учасники мистецьких майстерень беруть участь у справі наближення перемоги.

Для довідки: Об'єднання художників "БЖ-АРТ" засноване у 1993 році з метою підтримки творчих ініціатив та культурного розмаїття як неформальна спільнота молодих українських митців, які переважною більшістю навчалися в Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури.

Раніше митці вже зверталися до в.о. міністра культури Ростислава Карандєєва з проханням не відключати електроенергію у їхніх приміщеннях для роботи. Свій підпис під зверненням до чиновника поставили понад 70 митців.

Читайте також: Художниця із США напише мурал на Арсенальній у Києві